Gebonden uiensoep
Deze gebonden uiensoep wordt gemaakt met enkele lekkere bloemige aardappelen. Deze soep is klaar in minder dan 40 minuten.
INGREDIËNTEN
- 4 uien
- 2 aardappelen
- 40 gram boter
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 5 deciliter vleesbouillon of groentebouillon
- 125 gram crème fraîche
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
INSTRUCTIES
- Pel de uien en snipper deze. Schil de aardappelen en snij deze in blokjes.
- Neen een pan en verhit er wat boter in en fruit de ui en aardappelblokjes daar in.
- Voeg er daarna een scheutje bouillon aan toe en kruid af met zout en peper en tijm. Laat dit sudderen gedurende 10 minuten. Roer af en toe eens om zodat het niet aankookt.
- Nu mag je derest van de bouillon aan toe voegen en alles nog gedurende 15 minuten laten koken.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Voeg nu de crème fraîche er aan toe en kruid nog eens af met peper en zout.
- Giet de gebonden uiensoep in kommetjes en garneer met wat gesnipperde peterselie.
- De soep serveren in leuke soepkommen.