Aardappelgratin
Dit recept voor snelle aardappelgratin is heel erg eenvoudig te bereiden, met 40 minuten kun je het eten op tafel hebben staan. Het is wel zo handig om het eten snel klaar te hebben, zeker als je weer een drukke dag hebt gehad. Je kunt bij dit gerecht een lekkere salade serveren of een lekker stukje vlees, vis is natuurlijk ook prima.
INGREDIËNTEN
- 5 grote aardappels of 4 middelgrote
- 225 ml verse slagroom
- Zout
- peper
- knoflookpoeder
- Nootmuskaat
- Paprikapoeder
- 100 gram geraspte kaas
INSTRUCTIES
Bereiding
Om te beginnen met de snelle aardappelgratin verwarm je de oven voor op 220 graden. Dit kan natuurlijk ook een combi oven zijn.
Schil de aardappelen en snij deze in dunne plakjes. Hou je meer van dikke plakken dan zal je ze toch even een paar minuten moeten koken voor dat ze de oven in gaan. Vet de ovenschaal in met wat boter om te voorkomen dat er wat aanbrandt.
Leg nu een laag aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal. Strooi hier zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder en nootmuskaat over heen naar eigen smaak. Niet teveel want er komen nog meer lagen. Het komt de smaak ten goede als je de kruiden een beetje verdeelt over de verschillende lagen.
Herhaal deze stap tot alles op is of totdat de ovenschaal vol is. Over de laatste laag giet je de slagroom en strooi je de geraspte kaas.
De snelle aardappelgratin mag 30 minuten in die oven op 220 graden. Even prikken met een vork om te kijken of de aardappels zacht zijn. Het lekkerste is het als de kaas een korstje heeft gevormd die goud bruin is geworden. Terwijl de oven zijn werk doet kun je een lekkere salade klaar maken of een lekker stukje vlees bakken of braden.
Eet smakelijk en geniet van dit heerlijke recept voor snelle aardappelgratin.